Jacob Tue Larsen

Travel to the End of the World, 1998

Vist på Headlands Center for the Arts, San Francisco, samt udstillingen Artistsdiaries 21.11. - 20.12. 1998; De Overslag, Eindhoven.


Installationen er lavet til udstillingen i De Overslag, hvor de deltagende kunstnere skulle komme med hver deres personlige bud på en dagbog. Jacob Tue Larsens
bidrag dækker en rejse fra Østersøen til Stillehavet. Det er en fortælling fra morgengryet i soveværelset kort før afrejsen til en solnedgang over oceanet.

Travel to the End of the World, 1998; her vist første gang på Headlands Center for the Arts.

Udsnit af billederne fra de
forskellige mellemlandinger.

Travel to the End of the World.

Alle snapshots i installationen er taget under
mellemlandingerne på en rejse fra København til
San Francisco i 1998. Skyformationerne er taget
under flyvningerne mellem København, New York, Phoenix og San Francisco.

Sat sammen problematiserer de to forskellige typer af billeder forventninger og resultater omkring en rejses konkrete indhold og udbytte. Er der et specifikt udkomme ved en rejse, eller er oplevelsen ved at være undervejs nok i sig selv? Kan man rejser steder hen, eller er det bare et spørgsmål om at flytte sig selv
til andre omgivelser? Jacob Tue Larsen giver med installationen Travel to the End of the World ikke noget svar, men faciliterer overvejelserne.

Travel to the End of the World består af en kontinuerlig diasprojektion (81 stk.) og 36 stk. 10 x 15 cm farvefotografier på en væg. Projektionen er vist direkte på væggen. Feltet, som det projicerede billede dækker, er malet hvidt. Farvebillederne er monteret direkte på væggen. De er monteret i 6 rækker af 6 billeder. Diasprojektion og billedfelt er lige store. Belysningen i rummet er dæmpet for, at farverne i lysbillederne kan få sin rette intensitet, men rummet er samtidigt så lyst, at farvebillederne også kan ses ordentligt.
Installationen er variabel i størrelse.

Til top