Jacob Tue Larsen

Travelogue, 2003

Fra udstillingen “Fra Objektiv Til Objekt”, Den Frie Udstillingsbygning 6. - 23. 11. 2003

En campingvogn er sat op imod tre billeder fra en imaginær rejse. Campingvognen er ét blandt flere sindbilleder på ferie og rejser til fremmede steder, men den er parkeret. Campingvognen er i sin fremdrift mod nye oplevelser og horisonter blevet statisk. Dynamikken er taget ud af rejsen. Og billederne viser dog ikke særlig meget af hvad man måske forventer af en rejseskildring. Det er nærmest tomme horisonter. Det er billeder uden en specifik hændelse.

Installationen Travelogue fra 2003 på udstillingen "Fra Objektiv til Objekt" samme år. Installationen består af de tre  værkerTransition I, Transition II og Transmigration sat op på et vægmaleri af en campingvogn.

Transition I, 2003.

Rejseskildringens farvestrålende fortællinger er således overladt til beskueren selv. Hvad vil man med sine rejser, og hvor kan man rejse hen for at få opfyldt sine ønsker? Måske en indre rejse kan gøre det til forskel fra den store udlandsrejse til fjerne eksotiske egne af kloden? Travelogue er tænkt som et befordringsmiddel til en mental rejse.

Udsnit af installationen Travelogue

Et af motiverne fra lyskassebillederne er taget ud for Knud Rasmussens hus ved Hundested

På udstillingen “Fra Objektiv Til Objekt” blev vist en samlet ophængning/installation med fællestitlen "Travelogue". De tre lyskasser er individuelle værker med hver sin titel:
Transmigration (2003) 63 x 41 x 12 cm (hxbxd)
Transition I (2003) 96 x 144 x 17 cm (hxbxd)
Transition II (2003) 96 x 144 x 17 cm (hxbxd)
Alle lyskasser er udført i aluminium med LambdaTrans kopier mellem acrylplader.
Vægmaleriet er en del af den samlede ophængningen, men uden en selvstændig titel.

Travelogue består af lyskasser med LambdaTrans og vægmaling.

Til top