Jacob Tue Larsen

Movement(s), 2003

Jacob Tue Larsen i samarbejde med Kãrt Kukkur og Kard Mãnnil.
Vist på udstillingen Tha PROJECT i Tallinn Kunsthal 5.7 - 3.8. og Kunstakademiets Udstillingssted i Riga 24.9 - 13.10.; begge i 2003


Inspired Travels bliver til Movement(s)

Inspired Travels  fra 2000 tog bl.a. udgangspunkt i en fascination af oprindelige kulturer og deres liv og rejser, samt den lethed den globale rejse har opnået med flytrafikkens udbredelse. Og endelig trangen til at drage ud i den store verden. Med Movement(s) fra 2003 går Jacob Tue Larsen i dybden med rejseaktiviteter i Baltikum. Her er det andre vilkår, hastigheder, udbredelse og motivation, der ligger til grund for bevægelsesmønstret.

Movement(s) i Tallinn Kunsthal.

Detalje fra det store vægmaleri.

I samarbejde med to studerende fra Det estiske Kunstakademi i Tallinn er Movement(s) skabt til udstillingen The PROJECT. Maleteknik og stil fra Aboriginal kunst er i projektet adopteret og transformeret til drømmespor over nyere tids historie og hverdagslivet i samtiden. Farverne i vægmaleriet er tilpasset lokal tradition. Ligeledes er baggrunden for hvad der får folk til at bevæge sig ad bestemte ruter hentet i lokal historien.

Movement(s) tager sit udgangspunkt i de baltiske staters historie. Emnet er bevægelsesmønstret i rejser foretaget af fri vilje eller ved tvang. Projektet er tidløst. Udover forretnings- og turistrejser omfatter vægmaleriet ruter for udvandring og indvandring, tvangsforflyttelser, deportationer og interneringer. Til sidst opstår et mønster meget lig det i projektet Inspired Travels fra Malmö Konstmuseum. Movement(s) er grundet lokale omstændigheder og vilkår et projekt de besøgende kan relatere til på et personligt plan. Movement(s) har rod i virkeligheden, og skaber på samme tid sin egen virkelighed.

Detalje fra vægmaleriet.

Alle linier og mønstre er lavet ved at stemple en tyktflydende maling direkte på væggen med små træstokke.

Movement(s) er malet direkte på væggene med almindelig plastmaling. De farvede prikker er stemplet på væggen med små træstokke i en meget tyktflydende maling. Farver og maling er blevet til i et samarbejde med Farve- og Lakfabrikken Beck & Jørgensen, som har sponseret materialerne.

Farver og prøver på de mønstre som linierne
i vægmaleriet er sat sammen af.

De mange forskellige mønstres udformning og
detaljer tager tid at lave.

Movement(s) er malet direkte på væggene med almindelig plastmaling. De farvede prikker er stemplet på væggen med små træstokke i en meget tyktflydende
maling. Farver og maling er blevet til i et samarbejde med Farve- og Lakfabrikken Beck & Jørgensen, som har sponseret materialerne.

Til top